Companie - Inver Romania

Inver

INVER este o companie internaţională şi lider de piaţă în acoperiri industriale. INVER GROUP, care dispune de 600 de angajaţi, cuprinde o reţea de companii operaţionale:

 • 5 locaţii de producţie
 • 3 filiale cu activitate comercială îmbogăţite cu asistenţă tehnică şi reţea de distribuţie
 • 7 distribuitori INVERCOLOR prezenţi în marile regiuni industriale

La început, 2000 INVER Spa a simţit nevoia să îşi susţină dezvoltarea naţională şi internaţională prin constituirea şi coroborarea altor aspecte comerciale şi de producţie care ar putea oferi pieţei serviciul tehnic, logistic şi comercial solicitat de consumatorii de produse de vopsire. Această necesitate a condus la ideea de constituire a Inver Group, o reţea de filiale INVER capabilă să răspundă cerinţelor clienţilor naţionali şi internaţionali.

În anii imediat următori după 2000, a fost înfiinţată prima companie Invercolor şi în acelaşi timp prima filială europeană în Germania.

inver-spa-bologna.jpg

Istoric

 • 1934: Înfiinţarea INVER în Bologna

  INVER a fost înfiinţat în 1934 de către Giovanni Domenichini, bunicul actualului director general al companiei care are acelaşi nume. La începutul anilor 1935, după doar un an, modestul laborator nu mai era suficient iar compania s-a mutat la prima fabrică din Via Bigari cu o zonă acoperită de aproximativ 800 m2.

 • 1952: Fabrică nouă în Bologna

  Începutul anilor 1950 a fost marcat de reorganizarea economică a ţării. INVER a prosperat, iar zonele de producţie au fost adaptate noilor solicitări de vânzări în creştere. Aceasta a determinat o a doua mutare într-o fabrică cu o suprafaţă de peste 6,000 m2 situată la n. 205, Via di Corticella. La scurt timp după relocare, fondatorul companiei a decedat în aprilie 1953. Conducerea INVER a trecut în mâinile tânărului fiu Giorgio care este în prezent preşedintele companiei.

 • 1970: Producţia învelişurilor solubile în apă

  În anii şaptezeci, a început extinderea comercială a INVER şi îmbunătăţirea organizării producţiei cu 60 de angajaţi. În acel moment, INVER şi-a concentrat producţia asupra industriei acoperirii metalice
  Pentru a putea activa în acest segment, în care unul dintre factorii de succes esenţiali este reprezentat de personalizarea produsului, INVER a decis să îşi producă propria răşină. Răşina este polimerul care asigură produsului de vopsit caracteristici particulare iar introducerea răşinei în producţie la începutul procesului de producţie a făcut posibilă cercetarea şi fabricarea produselor solubile în apă pentru industrie.
  La jumătatea anului 1970, a început construcţia noii fabrici în Minerbio într-o locaţie de 90,000 m2. La finalul acestei decade, a început cercetarea vopselurilor solubile în apă în laboratorul de cercetare şi dezvoltare al INVER.

 • 1980: Producţia învelişurilor de material pulverulent

  La începutul anilor 80, s-a obţinut un procent ridicat de acţiuni în cadrul companiei PULVERLAC care producea învelişuri de material pulverulent ulterior preluată de multinaţionala ROHM & HAAS care a fost la rândul său asimilată de AKZO.
  La jumătatea anilor 80, INVER a început să obţină know-how pentru produsele de vopsit destinate produselor ingineriei, prima dată de la SVI STANDARD parte din INTERNATIONAL PAINTS a grupului britanic COURTAULDS ulterior preluat de AKZO, după care de către HERBERTS ITALIA parte a concernului german HOECHST şi care a devenit parte din grupul DU PONT.
  S-au încheiat contracte de licenţă şi cu SHERWIN WILLIAM, o companie americană, pentru producţia de produse de vopsit anaforetic şi cataforetic cu un conţinut solid ridicat. Însă, INVER nu s-a limitat doar la a dobândi know-how-ul, ci a semnat şi un contract permiţând companiei spaniole BARPIMO să producă vopsele solubile în apă în baza formulelor INVER.

 • 1988: Fabrică nouă în Minerbio

  La începutul anilor 90, acţiunile PULVERLAC au fost vândute, iar INVER a început să îşi producă propriile învelişuri pe bază de material pulverulent în noua fabrică din Minerbio. La începutul acestui secol, INVER a început procesul de extindere a lanţului său de livrări cu înfiinţarea INVERCOLOR, prima dintr-o serie de companii de distribuţie în prezent numărând şapte. S-a început şi procesul de internaţionalizare prin înfiinţarea INVER GmbH în Germania, prima filială străină, în prezent operând cinci.
  S-a semnat şi un contract de licenţă prin care s-a permis companiei din Iordania NATIONAL PAINT să demareze producţia de produse de acoperire pe bază de material pulverulent folosind formulele INVER. În 2005, s-a semnat un contract de distribuţie de produse cataforetice în Italia cu PPG, una dintre cele mai importante companii din lume de produse de vopsit.

 • 2008: Achiziţia învelişului de produse cataforetice Becker

  Pe data de 30 septembrie 2008, INVER a preluat compania de producţie de înveliş pe bază de material pulverulent Becker cu patru fabrici în Franţa, Regatul Unit, Polonia şi Italia (L’Aquila).

 • 2010: Înfiinţarea unei filiale a INVER EAST MED

  În 2010, a fost înfiinţată filiala INVER EAST MED, cu sediul în Atena-Grecia. O filială a grupului Inver din Grecia este specializată în vânzarea de vopseluri industriale în format pudră, atât în Grecia cât şi în Balcani.
  În baza unor cunoştinţe bogate şi mulţi ani de experienţă a personalului nostru pe piaţa învelişului pe bază de material pulverulent, politica noastră are în centrul calitatea, relaţia eficientă cu clienţii şi asistenţa tehnică dispunând de cea mai largă categorie de produse în statele balcanice.

 • Telefon:
  + 40 724 275 636

 • Adresa:
  Str. Zizin, nr. 10A, sector 3, Bucuresti

© Copyright 2017 Inver Romania